Jeger skjøt elg - det skulle han ikke hjort

En hjortejeger i Nord-Trøndelag er anmeldt for ulovlig jakt etter å ha skutt en 180 kilos elgokse. Jegeren var en del av et jaktlag på fire som var på hjortejakt i Verran kommune i Nord-Trøndelag forrige fredag.

Feil-fellingen skjedde da jegerne satt på post på innmark i 20.30-tiden fredag ved en åker hvor hjort vanligvis pleier å komme frem. Dyret som kom frem denne gangen var derimot ikke en hjort, men en elgokse:

– De andre skal ha registrert dyret og sett at det var en elg, da den ene jegeren umiddelbart avfyrte skudd. De andre har fortalt at de ble helt paffe da det plutselig smalt, forteller ansvarlig for jaktoppsyn Hans Tettli i Verran til VG.

Vanskelig å forstå
Tettli har vanskelig for å forstå hva som kan ha skjedd:

– Det skal nesten ikke gå an å ikke se forskjell på en elg og en hjort. Det var halv ni på kvelden, og fortsatt lyst ute. Elgen ble skutt på 90 meters hold, og det var god utsikt. Det er vanskelig å si hvordan dette skjedde, sier Tettli til VG. Han understreker at selve skytingen ikke var uforsvarlig og at jaktlaget gjorde alt riktig etter at skuddet falt. – Når det først hadde skjedd gjorde de alt riktig. De ringte og varslet og la seg flate med en gang, sier han.

Hva skjer med elgen? – Elgen tilfaller viltfondet og er nå blitt partert og levert til et alders- og sykehjem, sier Tettli.  

Etterforsker saken
Hjortejakten startet 1. september, mens elgjakten ikke starter før 25. september. Lensmann Kent Robert Lundemo i Verran bekrefter til Trønder-Avisa at det er iverksatt etterforskning og opprettet straffesak.

– Jeg kan bekrefte at vi etterforsker felling av en elg under hjortejakt. Omstendighetene rundt fellingen er foreløpig ukjente for politiet. Vi avventer en rapport fra oppsynsmannen, sier lensmann Kent Robert Lundemo i Verran til Trønder-Avisa.

Strafferammen for å bryte paragrafer i viltloven er bøter eller fengsel i inntil et år.

Kilde: Vg.no